Întâlnirea lunară a Asociației Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea

Pe 28 februarie 2013, Asociația Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea a organizat întâlnirea lunară cu membrele Ligii. Manifestarea a avut loc în sala de festivități a Complexului Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, începând cu orele 17.00.

Doamna dr. Cristina Gândăcioiu de la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, membră a Asociației, a susținut prezentarea cu tema: „Prevenirea cancerului de col uterin – factori de risc, date statistice naționale/globale, date județene, simptome, diagnostic, screening, prevenire, mod de viață sănătos”. Având în vedere începutul perioadei pregătitoare pentru Marele Post, preotul Emanoil Bărbuț, îndrumător spiritual al organizației, a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța Triodului în viața creștinului, care îl ajută să descoperesingura cale cu putință pentru dobândirea mântuirii: asceza, însoțită de căință, de lacrimi și de faptele milosteniei.

Prin grija doamnei președinte psih. Maria Popescu întreaga audiență a avut parte de un moment artistic pentru a marca începutul calendaristic al primăverii. Ne-au încântat și ne-au bucurat Ștefania Cherau – elevă a Liceului de Arte „Victor Giuleanu”, pregătită la nai de către doamna profesor Claudia Iordache, colega noastră doamna Petruța Zernic, domnul Cristian Gomboșanu, domnul Dumitru Negulescu și poetul Ilarion Păunoiu.

O floare și o urare călduroasă au fost oferite de către Primăria Municipiului Rm. Vâlcea prin persoana domnului viceprimar Gheorghe Ioniță tututror doamnelor participante la manifestare.

Tot în cadrul acestei întâlniri doamna Violeta Negrea a oferit diplome unor cadre didactice care au susținut activitățile organizației iar doamna președinte Maria Popescu a prezentat Raportul de activitate al organizației pe lunile ianuarie și februarie 2013 și, în încheiere, s-a stabilit agenda cu acțiunile pe următoarea perioadă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…