Întâlnirea duhovnicească Postul, rugăciunea și milostenia – trepte duhovnicești spre desăvârșire la Penitenciarul de maximă siguranță din Giurgiu

Astăzi, 17 aprilie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sectorul Social al eparhiei noastre a organizat în cadrul programului „Și ei sunt ai nostri”, întâlnirea duhovnicească „Postul, rugăciunea și milostenia – trepte duhovnicești spre desăvârșire”, informează episcopiagiurgiului.ro

Evenimentul a debutat cu săvârșirea Acatistului Mântuitorului nostru Iisus Hristos în capela penitenciarului cu hramul „Sf. Arh. Mihail si Gavriil” de către Părintele Edmond Nicolae Popa, Consilier Social în cadrul centrului eparhial, alături de Părintele capelan Bălașa Teodor. Răspunsurile la strana au fost date de Ansamblul Coral al capelei penitenciarului. Apoi, au fost citite rugăciuni pentru toata boala și neputința persoanelor prezente.

În cadrul acestei întâlniri duhovnicești au participat profesori de Religie, reprezentanți ai conducerii Penitenciarului Giurgiu și 30 de persoane private de libertate. De asemenea, au fost susținute comunicări în care a fost evidențiată importanța postului, a rugaciunii și a milosteniei în viața creștinului. În cuvântul de învățătură adresat tuturor celor prezenți, Pr. Edmond Nicolae Popa a arătat că Postul Sfintelor Paști este o perioadă de pregătire trupească și sufletască. Prin post și rugăciune, prin pocăință sinceră și spovedanie, dar și prin iubirea jertfelnică față de aproapele nostru, ajungem tot mai aproape de Dumnezeu.

La final, cei prezenți au primit din partea Episcopiei Giurgiului pachete cu alimente, dulciuri, cărți de rugăciuni, icoane cu Maica Domnului și revista „Familia Ortodoxa”.

Comentarii Facebook


Știri recente