Întâlnirea de lucru a profesorilor de religie din județul Hunedoara

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în data de 26 septembrie 2013, s -a desfășurat, în sala de festivități a Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva, întâlnirea anuală de lucru a profesorilor de Religie din județul Hunedoara.

„La întâlnire au participat: Preacucernicul Părinte Doctor Vasile Vlad – consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Devei și Hunedoarei, care – ca un veritabil dascăl și părinte a adresat participanților un mișcător cuvânt referitor la rostul misiunii asumate, care asemenea și împreună cu preotul locului trebuie să contribuie la dobândirea comuniunii acelora cărora li se adresează, Preacucernicul Părinte Doctor Florin Dobrei – consilierul cultural, al Episcopiei Devei și Hunedoarei – care a prezentat activitățile specifice sectorului de resort și Părintele Radu Trifon – inspectorul responsabil de catehizarea tinerilor, care propus o serie de activități cultural-spirituale, care se adresează în special elevilor de gimnaziu și liceu, oferind astfel, prin împreună lucrarea cu dascălul alternative viabile pentru cultivarea adevăratelor valori spirituale și culturale ale neamului nostru românesc”, a mărturisit Pr. Gabriel Basa, inspector școlar de învățământ pentru disciplina Religie.

În continuare, celor participanți, inspectorul școlar de învățământ pentru disciplina Religie pr. Gabriel Basa le-a prezentat modificările survenite asupra programelor școlare și le-a reamintit planurile cadru în vigoare pentru anul școlar în curs, insistând asupra importanței întocmirii planificărilor calendaristice, în funcție de sărbătorile creștine și nevoile reale ale elevilor cărora se adresează.

La final au fost purtate discuții diverse în mod special referitor la lipsa manualelor didactice de Religie și eforturile materiale considerabile pe care fiecare dascăl trebuie să le facă pentru buna desfășurare a procesului didactic mai ales la elevii de vârstă școlară mică. Acest lucru trebuie însă asumat pentru împlinirea misiunii jertfelnice de propovăduire a învățăturilor Mîntuitorului Hristos, așa cum sublinia inspectorul de resort.

Mulțumind lui Dumnezeu pentru toate câte le-a îngăduit a le trăi, profesorii de Religie au plecat fiecare la locul jertfei sale, crezând, nădăjduind și toate împlinind după măsura dragostei lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente