Întâlnirea cu preoții care desfășoară activități de parteneriat cu Fundația World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea

Luni, 10 iunie, la Centrul Parohial „Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Parohiei Blejani din Comuna Scundu, a avut loc întâlnirea cu preoții care desfășoară activități de parteneriat cu Fundația World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La întâlnire au participat Domnul Constantin Ionașcu reprezentantul Fundației World Vision – Biroul Zonal Vâlcea, Pr. Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea parohială și preoți din Parohiile Blejani, Troianu, Gorunești, Urși-Popești, Mihăești, Ciorăști, Frâncești.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea proiectelor derulate în perioada ianuarie – mai 2013 la parohii, activități pentru copii și tineri, „Hristos împărtășit copiilor”, „Alege Școala”, proiectele desfășurate în parteneriat pentru perioada Sărbătorii Învierii Domnului, activități pentru adulți, Proiectul „Calea mântuirii”, activități de implicare socială/voluntariat, parteneriate locale cu alte parohii/școală/ Grupul de Inițiativă/ Asociații Comunitare/ Administrația locală / ONG-uri.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute și o serie de proiecte ce se vor desfășura pe perioada vacanței de vară: Sesiunea de încheiere a Proiectului Alege Școala! în Arhiepiscopia Râmnicului, în luna iulie, Schimburi de experiență cu parohii din alte eparhii care derulează activități catehetice, luna iulie, Organizarea taberei pentru copiii implicați în activități catehetice, după modelul taberelor din Alege Școala!, în luna august.

Comentarii Facebook


Știri recente