Întâlnirea anuală a preoților militari din România

În perioada 27-31 mai, la Stâna de Vale, în Episcopia Oradiei, are loc cea de-a XVI-a Convocare anuală de pregătire a preoților care își desfășoară activitatea în cadrul Ministerului Apărării Naționale. S-au prezentat la convocare un număr de 79 de preoți militari aparținând Forțelor Navale, Forțelor Aeriene și Forțelor Terestre din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Întâlnirea a început cu oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum la Mănăstirea Stâna de Vale. Apoi, lucrările convocării s-au desfășurat la Cabana de instrucție militară „Șoimul”, potrivit TRINITAS TV.

Prezent la deschidere, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat clerului militar.

„Este o onoare deosebită pentru mine și pentru tot clerul ortodox român din episcopia oradiei să fim gazdele convocării dvs. De acum. De asemenea, aș dori să vă transmit cu multă căldură sufletească binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prezența mea astăzi aici fiind nu doar în calitate de episcop al eparhiei Oradiei ci și ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la festivitatea de deschidere a întâlnirii sfințiilor voastre din acest an” a grăit Preasfinția Sa celor prezenți.

Pe parcursul celor patru zile vor fi prezentate mai multe prelegeri cu teme legate de Sfinții Împărați Constantin și Elena, dar și legate de viața și activitatea Părintelui Dumitru Stăniloae. De asemenea, se vor dezbate numeroase probleme întâmpinate de preoții militari în cadrul activității de asistență religioasă din structurile militare române, pe baza rapoartelor prezentate de către preoții responsabili din aceste structuri.

Sunt prevăzute vizite ale preoților militari la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, Mănăstirea Izbuc, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Paraclis Episcopal din Beiuș, Peștera Urșilor, monument al naturii, și altele.

Comentarii Facebook


Știri recente