Întâlnire motivațională la Așezământul Social din Alba Iulia

Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Așezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia au organizat, duminică, 7 iulie, o întâlnire la care au participat copiii și tinerii ocrotiți în prezent în acest centru și cei care au beneficiat de-a lungul timpului de serviciile oferite de așezământ. Evenimentul a debutat la ora 10:00 cu participarea la Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Ecaterina” din Alba Iulia. La ora 12:30, sub genericul „Aripi pentru viață”, beneficiarii așezământului au aflat poveștile de viață ale celor care au părăsit sistemul de protecție al așezământului. Întâlnirea a fost urmată de la ora 13.30 de un picnic în care copiii și tineri au schimbat impresii și au putut depăna amintiri.

„Întâlnirea și-a propus să fie o reuniune de suflet în care copiii și tinerii ocrotiți în prezent în cadrul așezământului nostru să aibă un exemplu motivațional în ceilalți tineri care au părăsit așezământul și au reușit să se integreze social și profesional. Aceștia au reușit să-și continue pregătirea profesională sau și-au întemeiat o familie. Vrem ca prin exemplele pozitive ale celor care au părăsit sistemul instituțional de ocrotire să îi motivăm și să le dăm aripi pentru viață și tinerilor care urmează în viitor să părăsească așezământul” a spus părintele Marcel Duda coordonatorul Așezământului Social „Sfântul Vasile cel Mare”.

Așezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia a fost înființat în anul 2003, iar în cei aproape 10 ani de funcționare a oferit ocrotire pentru zeci de copii, iar 22 dintre aceștia au părăsit așezământul după vârsta de 18 ani și s-au integrat social.

Comentarii Facebook


Știri recente