Întâlnire interconfesională românească la Roma

Pe 20 iunie 2012, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a avut loc o întâlnire a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan cu reprezentanții Bisericii Catolice din Romania și respectiv Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din Roma, după cum informează episcopia-italiei.it.

Din partea Bisericii Catolice Române a participat Preacucernicul Părinte Isidor Iacovici, preot paroh, iar din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, a participat Preacucernicul Părinte Gabriel Buboi de la Institutul Pontifical Pio Romeno.

La inițiativa Preasfințitului Siluan s-a discutat despre diferitele probleme pastorale specifice emigrației, convenindu-se asupra mai multor subiecte care să constituie în viitor temeiul unor întâlniri în care să se evoce experiența fiecărei comunități și soluțiile pastorale pe care fiecare dintre acestea le-a identificat. S-a evocat astfel posibilitatea unei prime întâlniri pastorale pe tema Familiei, a problemelor pastorale pe care aceasta le pune, în contextul emigrației, precum și soluțiilor adoptate la diferitele cazuri concrete care se întâlnesc în teren.

S-a evocat de asemenea posibilitatea unei colaborări pe plan cultural, prin organizarea în comun a unui concert de colinde, în perioada premergătoare Crăciunului.

S-a exprimat dorința de a se continua și întâlnirile din Săptămâna de Rugăciune pentru unitatea creștinilor, în luna ianuarie din anul 2013, în ziua de 24 ianuarie, ca zi simbol a ‘unirii’ românilor.

Gazda următoarei întâlniri urmează să fie Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Comentarii Facebook


Știri recente