Întâlnire interconfesională românească la Roma

Pe 20 iunie 2012, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a avut loc o întâlnire a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan cu reprezentanții Bisericii Catolice din Romania și respectiv Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din Roma, după cum informează episcopia-italiei.it.

Din partea Bisericii Catolice Române a participat Preacucernicul Părinte Isidor Iacovici, preot paroh, iar din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, a participat Preacucernicul Părinte Gabriel Buboi de la Institutul Pontifical Pio Romeno.

La inițiativa Preasfințitului Siluan s-a discutat despre diferitele probleme pastorale specifice emigrației, convenindu-se asupra mai multor subiecte care să constituie în viitor temeiul unor întâlniri în care să se evoce experiența fiecărei comunități și soluțiile pastorale pe care fiecare dintre acestea le-a identificat. S-a evocat astfel posibilitatea unei prime întâlniri pastorale pe tema Familiei, a problemelor pastorale pe care aceasta le pune, în contextul emigrației, precum și soluțiilor adoptate la diferitele cazuri concrete care se întâlnesc în teren.

S-a evocat de asemenea posibilitatea unei colaborări pe plan cultural, prin organizarea în comun a unui concert de colinde, în perioada premergătoare Crăciunului.

S-a exprimat dorința de a se continua și întâlnirile din Săptămâna de Rugăciune pentru unitatea creștinilor, în luna ianuarie din anul 2013, în ziua de 24 ianuarie, ca zi simbol a ‘unirii’ românilor.

Gazda următoarei întâlniri urmează să fie Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…