Întâlnire interbisericească în Polonia

Săptămâna trecută a avut loc la Varșovia, Polonia, o întâlnire a Comitetului reunit al Conferinței Bisericilor Europene (CEC) și Consiliului Conferinței Episcopilor Europeni (CCEE). Tema acestei întâlniri a fost „Credința și religia într-o Europă schimbătoare. Noile mișcări religioase în Europa: provocări și oportunități”, informează site-ul CEC (ceceurope.org), citat de Ziarul Lumina.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxă, Catolică și Protestantă din Europa. ” În cadrul întâlnirii de la Varșovia, au fost prezentate date importante despre noile mișcări europene, în special cele de factură penticostală și neopenticostală, precum și factorii care-i determină pe oameni să adere la astfel de mișcări. Participanții au împărtășit opinii despre cum să se răspundă acestei provocări complexe atât prin vestirea Evangheliei, cât și prin înnoirea vieții Bisericilor tradiționale europene”, se arată în comunicatul de presă al CEC. La întâlnirea de la Varșovia a participat și Înalt Preasfințitul Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…