Întâlnire duhovnicească în Arhiepiscopia Râmnicului

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala ‘Iosif Episcopul’ din cadrul Așezământului pastoral-cultural ‘Sfântul Ierarh Calinic’, a avut loc vineri, 16 martie, o nouă conferință în cadrul programului de întâlniri duhovnicești ‘Hristos Domnul, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre’, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Conferința cu tema ‘Cauzele spirituale ale bolilor’ a fost organizată la inițiativa Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și a fost susținută de prof. dr. Pavel Chirilă, directorul Centrului Medical ‘Naturalia’ și cadru universitar de bioetică creștină. Evenimentul a fost organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu ASCOR, filiala Râmnicu Vâlcea, și se încadrează în seria manifestărilor dedicate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.

‘Există foarte multe cauze spirituale ale bolilor’

Prof. Pavel Chirilă a vorbit în prelegerea sa despre cauzele spirituale ale bolilor, care se instalează pe fondul păcatului și depărtării de lucrarea comunitară a Sfintei Biserici. ‘Conferința aceasta privind cauzele spirituale ale bolilor este adeseori solicitată pentru că este un subiect puțin cunoscut atât de către bolnavi, cât și de către cadrele medicale care îi îngrijesc pe bolnavi. De exemplu, în Facultatea de Medicină nimeni nu vorbește despre cauzele spirituale ale bolilor. Cercetând Sfânta Scriptură, operele patristice și experiența vie a Bisericii, vedem că de fapt există foarte multe cauze spirituale ale bolilor. Dacă ele sunt cercetate la patul bolnavului, în întâlnirea cu bolnavul și în conlucrarea cu duhovnicul, cu preotul, acest lucru este benefic pentru că ajută la lămurirea diagnosticului odată în plus și bineînțeles că aceasta are și implicații terapeutice’, a spus dl profesor.

La întrunire au fost prezenți numeroși credincioși, tineri și vârstnici, preoți, profesori, monahi și monahii, seminariști, elevi și studenți. Din partea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a participat părintele Mihail Pretorian, inspector cu catehizarea tineretului.

Următoarea conferință duhovnicească cu tema ‘Omul între boală și vindecare’ va avea loc vineri, 23 martie, de la ora 18:00, în Sala ‘Iosif Episcopul’ a Așezământului pastoral-cultural ‘Sfântul Ierarh Calinic’ și va conferenția Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente