Întâlnire de 10 ani la Facultatea de Teologie din Craiova

Absolvenții Facultății de Teologie din Craiova, promoția 2003, s-au întâlnit joi, 20 iunie, pentru a sărbători împlinirea a 10 ani de la finalizarea studiilor de licență. Momentul aniversar a debutat cu Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum, săvârșite de către un sobor format din preoți absolvenți și părinți profesori, la altarul Paraclisului mitropolitan „Madona Dudu”, informează „Ziarul Lumina”.

Întrunirea festivă a avut loc la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Facultății de Teologie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și decanul Facultății de Teologie din Craiova. Cu acest prilej, pr. prof. Ion Băjeu a strigat catalogul, fiecare absolvent având posibilitatea să prezinte câteva repere din propria activitate profesională și personală din anii care au trecut de la terminarea facultății și să rememoreze momentele frumoase ale vieții de student. Printre cadrele didactice care au luat loc la catedră îi mai amintim pe preoții profesori Ștefan Resceanu, Gheorghe Zamfir, Dionisie Stamatoiu, Alexandru Isvoranu și Ion Bîrnea.

„Întâlnirea de astăzi ne amintește că în viața noastră există o lege nescrisă a reîntoarcerii. Ne reîntoarcem întotdeauna la casa părintească, la anii copilăriei, la școala pe care am absolvit-o. Iar amintirile acestea ne ajută să mergem mai departe în viață – dacă nu am avea amintiri, nu am avea nici viitor, deoarece trecutul este folositor pentru formarea noastră, pentru câștigul nostru spiritual. Este un moment al bilanțurilor, al introspecțiilor și sunt convins că Bunul Dumnezeu vă va spori realizările și bucuriile în anii ce vor veni”, a spus IPS Irineu în cuvântul adresat participanților.

Comentarii Facebook


Știri recente