Întâlnire cu olimpicii la Religie din Buzău

Vineri, 29 martie, Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a întâlnit la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău cu elevii care vor reprezenta județul Buzău la Olimpiada de Religie, faza națională, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Tinerii au fost însoțiți de profesorii coordonatori care i-au pregătit pentru a ajunge în etapa finală a acestui concurs școlar.

Înaltpreasfințitul Ciprian a spus elevilor că ei pot da cea mai frumoasă și credibilă mărturie despre rolul și rostul orei de Religie în cadrul sistemului de învățământ public românesc. În continuare, Ierarhul a vorbit despre importanța înțelegerii Creștinismului ca mod de viață și, drept urmare, studierea Religiei în școlile de stat nu se face doar pe o bază teoretică și informativă, ci urmărește formarea de caractere creștine, precum și trăirea valorilor nemuritoare ale credinței și Bisericii Ortodoxe strămoșești.

În acest sens, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți – profesori și elevi – să transpună în viața de zi cu zi învățăturile predate sau însușite la clasă, spre a fi modele de urmat celor din societate.

La sfârșitul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ciprian a dăruit elevilor iconițe și cărți de rugăciune, dorindu-le ca Dumnezeu să-i binecuvânteze cu reușite frumoase la Olimpiada de Religie de la Cluj Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente