Întâlnire ATOR în judeţul Botoşani

Duminică, 9 noiembrie 2014, la Botoşani a avut loc întâlnirea membrilor Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din judeţul Botoşani, informează Ziarul Lumina.

La această întâlnire au participat 60 de tineri veniţi din Dorohoi, Bucecea, Huţani şi Zoiţani, alături de tinerii filialei gazde. Ziua a început cu participarea la Sfânta Liturghie în Biserica „Sf. Ilie“ a Parohiei Manoleşti Vale, în cadrul căreia tinerii au oferit răspunsurile la slujbă. Din soborul slujitor, alături de părintele paroh Marian Macuc, preşedintele ATOR Botoşani, au făcut parte şi părintele protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Tineret şi misiune în universităţi din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi părintele Ciprian Şoptică din Dorohoi. După masa de prânz, a avut loc o serie de jocuri de cunoaştere şi o plimbare în aer liber, în Parcul „Mihai Eminescu“. A urmat apoi o sesiune de dezbateri pe grupe, moderate de preoţii mai sus amintiţi, plecând de la Evanghelia zilei, a Învierii fiicei lui Iair. S-au lansat diferite întrebări: Cum înţelegem viaţa? Ce este moartea? Cum putem învinge moartea încă din viaţa aceasta? De ce unora dintre oameni le este frică de moarte? Tinerii prezenţi au avut şi ocazia să asculte mărturia unui om care a trăit experienţa morţii clinice, în urma unui infarct miocardic.

Întâlnirea s-a încheiat cu răspunsurile tinerilor la întrebarea: „Cum învingem moartea?“. Discuţia a oferit posibilitatea tuturor să se exprime, să se cunoască mai bine şi să înţeleagă că moartea nu este un sfârşit, ci un început pe care-l dorim cu toţii binecuvântat.

Comentarii Facebook


Știri recente