Întâlnire a preoților cu profesorii de Religie din Protopopiatul Huedin

La sediul Protopopiatului Huedin a avut loc joi, 17 octombrie 2013, o întâlnire între profesorii de la școlile din protopopiat și preoții din comunitățile aferente. Întâlnirea a fost prezidată de părintele Marian Sidon, inspector de Religie al județului Cluj și părintele Ciprian Taloș, Protopopul Huedinului. Au fost abordate mai multe teme ce s-au dorit a fi de folos atât preoților, cât și profesorilor în misiunea sfântă a propovăduirii Cuvântului de la amvon și de la catedră.

S-a discutat, în cadrul întâlnirii, despre relația preot – profesor de Religie, statutul misionar al profesorului de religie, despre abordarea duhovnicească a obiectului de studiu, despre exemplele de bună practică, integrarea copiilor în comunitatea liturgică a parohiei și necesitatea unei atenții sporite acordate Sfintei Scripturi.

În cea de-a doua parte a întâlnirii s-a acordat un spațiu de discuție pentru probleme legate de organizarea Festivalului Tinerilor din Arhiepiscopia Clujului, care, la nivelul Protopopiatului Huedin, se va desfășura pe durata a două zile: sâmbătă, 9 noiembrie, când vor avea loc întrecerile sportive, și duminică, 10 noiembrie, la Casa de Cultură Huedin, când va avea loc prezentarea tinerilor la celelalte cinci secțiuni din program.

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului are loc, în perioada aceasta, Festivalului Tinerilor din eparhie. O primă etapă a festivalului este cea parohială, care se desfășoară până pe 2 noiembrie, după care va urma o selecție la nivel de protopopiat, care se va încheia pe 9 noiembrie. Gala Festivalului este programată pe 16 noiembrie, în Parcul sportiv universitar „Iuliu Hațieganu” din municipiul Cluj-Napoca.

Festivalul tinerilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului este structurat pe mai multe secțiuni, dintre care două de creație: eseu și pictură. De asemenea, va fi și o secțiune de muzică, la care se pot înscrie coruri, formații vocale și instrumentale, precum și tineri interpreți, ce vor putea prezenta un repertoriu fie religios, popular, folk, pop sau clasic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…