Instruire pentru personalul Centrului Sfântul Nectarie

18 angajați ai Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor au încheiat modulul introductiv al cursurilor de instruire în îngrijiri paliative, desfășurat în perioada 13-15 mai. Cursurile sunt acreditate de Colegiul Asistenților Medicali din București.

În luna iunie, va avea loc modulul avansat care va conține noțiuni de medicină și va fi susținut de lectori brașoveni, pregătiți la nivel internațional. „Am unit întreg personalul – infirmieri, asistenți medicali, asistenți sociali, îngrijitoare, chiar și medici -, deoarece este foarte importantă limba vorbită la nivel de echipă în îngrijirile paliative. Sunt oameni care, deși au experiență, acest prim modul i-a ajutat să înțeleagă mai bine ceea ce știau în trecut. Colaborăm cu patru lectori, din partea Hospice «Casa Speranței» Brașov, cu experiență în țară și străinătate. Au adus mai multe cursuri, pe care o parte le-am achiziționat pentru biblioteca centrului, acolo unde personalul, în timpul liber, își poate aprofunda cunoștințele”, a declarat pentru „Ziarul Lumina” Adriana Căruntu, directorul Centrului „Sfântul Nectarie”.

Augustina Popescu, asistent medical Hospice „Casa Speranței”, unul dintre lectorii invitați în cadrul primului modul, ne-a vorbit despre importanța îngrijirii paliative pentru pacientul cu boală incurabilă. De asemenea, Augustina Popescu a ținut să precizeze: „Centrul «Sfântul Nectarie» îngrijește pacienți cu nevoi deosebite și merge pe aceleași criterii pe care merg îngrijirile paliative: fiecare caz este unic. Toți sunt deosebiți, toți au nevoi care includ abordarea holistică pe care Sfântul Nectarie o promovează”.

„Avem în vedere ca după finalizarea acestor cursuri, pe viitor, să organizăm poate schimburi de experiență sau oricare alte forme de instruire de care personalul nostru medical are nevoie. Cred că este important, deoarece ajută mai bine în lucrul de zi cu zi cu pacientul, cu familia, și în acea stare de satisfacție și mulțumire în serviciile acordate”, a încheiat Adriana Căruntu.

Centrul este primul spital privat de îngrijiri paliative al Arhiepiscopiei Bucureștilor, preluat de Fundația „Bucuria Ajutorului”, care face parte din Federația Filantropia.

Comentarii Facebook


Știri recente