Institutul de Chimie Macromoleculară din Iași aniversat de Academia Română la 70 de ani de activitate

Academia Română, prin Secția de Științe Chimice, organizează miercuri sesiunea aniversară „Institutul de Chimie Macromoleculară «Petru Poni» – 70 de ani de activitate”.

Manifestarea se va desfășura în Aula Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125,  începând cu ora 10:00. Sesiunea va fi deschisă de Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și de Acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române.

Contribuția institutului ieșean la dezvoltarea cercetării românești va fi evidențiată în comunicările Acad. Maya Simionescu, președintele Secției de Științe Biologice, directorul Institutului de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, și Acad. Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei.

Din partea Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” vor lua cuvântul: Dr. Anton Airinei, directorul institutului, dr. Marcela Mihai, secretar științific, Dr. Mariana Pinteală, șef de laborator în cadrul Centrului de cercetări avansate pentru bionanoconjugate şi biopolimeri – IntelCentru, Dr. Narcisa Marangoci, directorul Proiectului InoMatPol.

Invitat special este prof. Aatto Laaksonen, de la Universitatea din Stockholm, colaborator apropiat al Institutului în cadrul IntelCentru, se arată într-un comunicat transmis de Academia Română.

Înființat în 1949, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iași este un reper de excelență în cercetarea fundamentală și aplicată, în domeniile chimie organică și anorganică și chimia și fizica polimerilor, excelență recunoscută la nivel european și demonstrată de mii de lucrări științifice publicate în țară și străinătate și de zeci de proiecte de cercetare realizate în colaborare cu parteneri externi.

Foto credit: Wikimapia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mihai Eminescu a fost evocat peste ocean

În perioada 11-12 ianuarie la New York a avut loc Simpozionul „Mihai Eminescu”. Cea de-a XXVII-a ediţie a reliefat multiple aspecte din creația poetică și jurnalistică a marelui poet român. Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciile…