Înscrieri la Facultatea de Teologie din Bucureşti

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti au început de ieri, 9 iulie, înscrierile pentru cele patru programe de studii universitare de li­cenţă: Pastorală, Didactică, Asistenţă Socială şi Artă Sacră. Perioada de înscriere se termină în data de 18 iulie, iar probele de examen vor avea loc în perioada 21-24 iulie, informează Ziarul Lumina.

Înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti pentru programele de studii universitare de licenţă se desfăşoară în zilele de luni până vineri, între orele 9:00 şi 14:00, respectiv sâmbătă şi duminică, între orele 9:00 şi 12:00. Pentru programul de studii universitare de licenţă „Teologie Pastorală”, concursul de admitere va începe marţi, 21 iulie, cu testul de evaluare a aptitudinilor socio­umane (testul psihologic), continuă miercuri, 22 iulie, cu testul eliminatoriu de aptitudini muzicale și dicție pentru absolvenții de liceu și licențiați şi se încheie vineri, 24 iulie, cu proba scrisă (test grilă) la disciplina teologie dogmatică ortodoxă (50% din media examenului de admitere). Calcularea mediei examenului de admitere se va face astfel: 50% nota testului + 50% media examenului de bacalaureat.

Pentru programele de studii universitare de licenţă „Teologie Didactică” şi „Teologie Asistenţă Socială”, candidaţii la concursul de admitere care vor trece testul de aptitudini socioumane vor susţine joi, 23 iulie, şi un interviu. Calcularea mediei examenului de admitere se va face astfel: 50% nota la interviu + 50% media examenului de bacalaureat.

„Studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă «Justinian Patriarhul» se bucură din acest an universitar 2015-2016 de condiţii deosebite de studiu, având în vedere că anul trecut a fost finalizată mansardarea facultăţii, iar acum aceasta este dotată cu spaţii noi, deosebit de frumoase şi iluminate natural. În acelaşi timp, pe lângă aceste condiţii materiale, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti are unul dintre cele mai bune corpuri profesorale dintre toate facultăţile din ţară. Aici, îşi desfăşoară activitatea un număr foarte mare de studenţi din toată ţara, iar biblioteca disponibilă le permite o bună cunoaştere a teologiei, mai ales că, tot de anul trecut, a fost deschisă la facultatea noastră şi filiala Bibliotecii Central-Universitare, filiala Teologică, unde studenţii pot accesa on-line variate materiale bibliografice pentru întocmirea lucrărilor de seminar şi a tezelor de licenţă. Îi aşteptăm cu drag pe tinerii care doresc să se înscrie la facultatea noastră. Sperăm că, din toamna aceasta, pot să se bucure şi de sfinţirea Bisericii «Sfânta Ecaterina», paraclisul facultăţii, care îi aşteaptă pentru a face practică liturgică şi a-şi însuşi rânduielile slujbelor noastre bisericeşti ortodoxe”, a precizat pr. prof. dr. Constantin Preda, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Tematica, bibliografia şi actele necesare înscrierii sunt postate pe site-ul instituţiei de învăţământ teologic universitar, www. ftoub.ro, dar şi la avizierul instituţiei. Cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2015-2016 este următoarea: Teologie Pastorală: 150 de locuri bugetate și 50 de locuri cu taxă; Teologie Didactică: 42 de locuri bugetate și 8 locuri cu taxă; Teologie Asistență Socială: 42 +1 rrom – locuri bugetate și 10 locuri cu taxă; Teologie Artă Sacră: 42 +1 rrom – locuri bugetate și 10 locuri cu taxă. Pentru locurile cu taxă pot opta numai absolvenţii unei alte facultăţi (cu diplomă de licenţă) care au urmat sau urmează o facultate la buget.

Comentarii Facebook


Știri recente