Înscrieri în clasa pregătitoare la Școala Varlaam Mitropolitul

Înscrierile pentru cele 20 de locuri în clasa pregătitoare, pe care Școala „Varlaam Mitropolitul” o va deschide din septembrie 2013, sunt în plină desfășurare, în momentul de față mai fiind disponibile 3 locuri în unitatea de învățământ aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„Invităm «la noi acasă» toți părinții dornici interesați să își înscrie copiii în anul școlar 2013-2014, cât și pe cei interesați de înscrieri pentru următorii ani. Pentru înscrierea la Școala «Varlaam» este necesară parcurgerea mai multor pași, respectiv completarea formularului de înscriere, ce se poate face și direct pe site-ul școlii, precum și participarea familiei la un interviu ce are printre obiective cunoașterea așteptărilor familiei privind educația copilului, clarificarea viziunii și așteptărilor școlii de la copii și părinți, înțelegerea disponibilității de implicare activă a familiei în procesul de formare a copilului sau clarificarea unor puncte din fișa de înscriere”, a precizat Monica Costea, director de Comunicare și Marketing al Fundației „Varlaam Mitropolitul”.

Mai multe informații referitoare la procesul de înscriere, precum și alte detalii legate de procesul educațional, taxe de înscriere și taxe de școlarizare pot fi obținute la sediul instituției de învățământ, din strada Lascăr Catargi nr. 33, sau accesând site-ul www.scoalavarlaam.ro.

Copiii învață într-o atmosferă de cooperare, nu de concurență

Scopul Școlii „Varlaam Mitropolitul” este acela de a îmbina latura cunoașterii cu cea afectiv-atitudinală, necesare formării personalității copilului din perspectiva valorilor creștine, într-o atmosferă de cooperare și nu de concurență sau de presiune exterioară. Valorile promovate de Școala „Varlaam Mitropolitul” sunt: credința (în Dumnezeu și în sensul spiritual al vieții omului), excelență și responsabilitate, iubire (dragostea de frumos, respect pentru om, familie, adevăr), discernământ (gândire critică și creativă, deschidere către cunoaștere).

Programa școlară respectă Curriculum-ul Național pentru clasele I-IV avizat de Ministerul Educației, dar cu acele adaptări necesare astfel încât să le fie oferită elevilor o perspectivă unitară și coerentă asupra disciplinelor de studiu, arătându-li-se constant că știința, arta și credința nu se contrazic între ele, ci se completează pentru a-L sluji pe Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente