Înmormântarea părintelui Ghervasie Gheorghe de la Schitul Pocrov

La Schitul Pocrov al Mănăstirii Neamț a fost oficiată, ieri, 26 martie 2013, slujba înmormântării protosinghelului Ghervasie Gheorghe, care a îndeplinit funcția de egumen al schitului timp de peste trei decenii, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

După cum a relatat arhim. Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț, pentru sufletul părintelui Ghervasie s-au rugat 30 de preoți și numeroși credincioși. Delegatul Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost arhim. Luca Diaconu, exarh zona Neamț. La finalul slujbei, arhim. Benedict Sauciuc a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a protosinghelului Ghervasie Gheorghe.

„Faptul că părintele Ghervasie a mers la Schitul Pocrov când nimeni nu mai era acolo a însemnat foarte mult. A restaurat schitul și de aceea putem spune că este al doilea ctitor după Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin. Părintele Ghervasie a venit la Pocrov în plin regim comunist, dând un nou suflu schitului. A reparat biserica și corpul de chilii. Singur fiind, se lupta cu animalele, dar și cu presiunile din partea potrivnicilor Bisericii. Cu toate acestea, a ținut flacăra credinței aprinsă la Pocrov. De multe ori când mergeam la Pocrov, Preacuvioșia Sa ne împărtășea cuvânt de folos, spunând mereu: „Maica Domnului cea care ocrotește Pocrovul să vă acopere și pe voi”. Avea foarte mulți fii duhovnicești din părțile Neamțului sau Rădășenilor. A fost un model pentru noi toți, întrucât s-a pregătit toată viața pentru întâlnirea cu Mântuitorul Hristos”, a spus arhim. Benedict Sauciuc.

Comentarii Facebook


Știri recente