Iniţiativă naţională de împădurire: 260.000 de puieţi, plantaţi în lunile martie şi aprilie

Peste 260.000 de puieţi au fost plantaţi, pe o suprafaţă de 59 de hectare, în lunile martie şi aprilie ale acestui an, în cadrul iniţiativei naţionale de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”, anunţă Agerpres.

Terenurile pregătite pentru împădurire sunt localizate în zone din judeţele: Argeş, Bacău, Buzău, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Au fost plantaţi puieţi de: stejar, gorun, frasin, cireş păsăresc, molid, pin silvestru, larice, fag, glădiţă, salcâm, precum şi mai multe specii arbustive.

Având în vedere criza Covid-19, campania plantare din primăvară s-a desfăşurat fără implicarea voluntarilor.

„În această primăvară am avut certitudinea unor parteneriate puternice pentru că sprijinul oferit de sponsori este cu atât mai important cu cât el vine pe fondul unei perioade dificile din punct de vedere economic. Le mulţumim încă o dată că au ales să ne fie alături, pentru ca noi să fim aproape, la rândul nostru, de comunităţile pe care le ajutăm”, declară Simona Camburu, coordonator fundraising „Plantăm fapte bune în România”.

Partenerii naţionali ai campaniei de împădurire sunt: OMV Petrom, Unilever, Bergenbier, JYSK şi Dedeman. De asemenea, CELCO, Fan Courier, Sixt şi UniCredit Consumer Finance se implică financiar.

Foto credit: Plantăm fapte bune în România

Comentarii Facebook


Știri recente