Inițiativa cetățenească Europeană „Unul dintre noi”

În parohiile Arhiepiscopiei Bucureștilor s-au strâns duminică semnături pentru susținerea Ințiativei cetățenești Europene „Unul dintre noi”, potrivit Ziarul Lumina. Această campanie vine să completeze cele un milion de semnături necesare înregistrării unei astfel de inițiative care să garanteze protejarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți.

Fidelă credinței sale că viața începe din momentul concepției (fertilizarea), Patriarhia Română atrage atenția asupra faptului că distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral.

În acest sens, Reprezentanța Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene și Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au susținut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (în special problema finanțării cercetării pe embrioni umani) ale noului program cadru de cercetare 2014-2020 – Orizont 2020.

Orice cetățean român cu vârsta de peste 18 ani are posibilitatea să susțină Inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi” prin semnarea formularului de susținere ce poate fi descărcat și imprimat de pe site-urile Patriarhiei Române: www.patriarhia.ro, www.basilica.ro, www.ziarullumina.ro și www.orthodoxero.eu sau prin completarea formularului electronic on-line de la adresa:

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do…

Puteți descărca, de asemenea, acest formular în format pdf de pe site-urile menționate, iar după ce îl completați, îl depuneți la parohia de care aparțineți. Atenție, pentru ca sprijinul dvs. să fie luat în considerare, este obligatoriu să treceți codul poștal!

„Unul dintre noi”, lansată la 1 aprilie 2012, este una dintre primele inițiative cetățenești europene înregistrate în Uniunea Europeană. Țelul acesteia este să aducă un progres considerabil în Europa, în protejarea vieții umane începând de la concepție, conform competențelor UE. Bazându-se pe definiția embrionului uman ca fiind începutul dezvoltării ființei umane, care a fost dată într-o recentă decizie a Curții Europene de Justitie (Brustle vs. Greenpeace), „Unul dintre noi” cere EU să înceteze finanțarea activităților care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare și sănătate publică. Aceasta poate fi realizată printr-o schimbare a regualmentelor financiare ale UE, care hotărăsc cum este cheltuit bugetul comunitar, potrivit ortodhodoxero.eu.

„Unul dintre noi” este bazată pe un sprijin larg: Biserici, politicieni, parlamentari europeni și conducătorii din societatea civilă s-au angajat să susțină inițiativa în moduri variate. Alături de comitetul responsabil, alcătuit din 7 membri, un birou central pentru coordonare susține campania inițiativei.

Comentarii Facebook


Știri recente