„Îngerul pământesc al românilor din Dublin” a fost înmormântat: Pr. Godfrey O’Donnell

Primul preot ortodox irlandez care a aparținut jurisdicțional de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, Godfrey O’Donnell, a fost înmormântat luni în Dublin.

Slujba a fost oficiată de Episcopul Ignatie al Huşilor care l-a numit pe clericul irlandez îngerul pământesc al românilor ortodocşi din Dublin, subliniind sprijinul pe care părintele Godfrey l-a oferit românilor stabiliți în Irlanda.

Nu cred că exagerez, spunând că unul dintre îngerii tuturor românilor, veniţi în această ţară atât de primitoare, a fost şi va rămâne părintele Godfrey O’Donnell. Prin dânsul am reuşit să cunoaştem ce înseamnă, cu adevărat, poporul irlandez, care este sensibil, cald şi foarte bun faţă de străini.

Părintele a trecut la cele veșnice vineri, 14 februarie 2020, fiind depus în biserica Parohiei Ortodoxe românești „Sfântul Columba” din cartierul Blakestown, Dublin.

Duminică, 16 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif a oficiat Sfânta Liturghie în parohia din capitala Irlandei și o slujbă de pomenire.

Înhumarea a avut loc în cimitirul Dardistown din Dublin.

Pr. Godfrey O’Donnell

Părintele Godfrey O’Donnell a fost membru al ordinului iezuit, apoi s-a convertit la Ortodoxie.

În anul 2004 a fost hirotonit preot de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, fiind singurul irlandez hirotonit cleric în Biserica Ortodoxă Română.

În anul 2013 a fost hirotesit iconom stavrofor.

Foto credit: Facebook/Parohia „Sfântul Columba”

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…