Informează-te despre viața Bisericii în Basarabia de Sud pe noul site al eparhiei

Episcopia Basarabiei de Sud și-a lansat site-ul oficial, care poate fi accesat la următorul link.

În cei doi ani și jumătate de la ocuparea postului vacant de episcop al Basarabiei de Sud, Eparhia a comunicat în principal pe pagina oficială de Facebook, pe site-ul Mitropoliei Basarabiei, și, desigur, prin Centrul de Presă Basilica.

Deși unele secțiuni sunt încă în lucru, pe site-ul Episcopiei Basarabiei sunt publicate cele mai recente știri și mesaje ale chiriarhului, Preasfințitul Părinte Veniamin.

Frontispiciul paginii web îi prezintă pe cei doi ocrotitori ai Eparhiei: Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava și Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail. În fundal se vede Cetatea Albă.

Episcopia Basarabiei de Sud, cu sediul în oraşul Cahul, este continuatoare a Episcopiei de Cetatea Albă-Ismail înființată în anul 1923 în cadrul României Mari. A fost reactivată la 14 noiembrie 2006 şi a fost recunoscută de autorităţile din Republica Moldova în același an.

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud este originar Republica Moldova, fiind născut în Com. Puhoi, Raionul Anenii Noi, în anul 1975.

A intrat în viața monahală la Mănăstirea Neamț în anul 2007, iar la începutul anului 2008 a fost hirotonit ierodiacon și apoi ieromonah pe seama mănăstirii Antim. În 28 noiembrie 2010 a fost hirotesit arhimandrit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Din 2003 până în 2018 a îndeplinit diverse funcții în cadrul Administrației Patriarhale şi al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Din 24 mai 2018 este Episcopul Basarabiei de Sud.

PS Veniamin este triplu licențiat în Drept, Teologie și Ştiinţe Politice şi Administrative. Din anul 2006 este doctor în Teologie.

Vezi și Mitropolitul Basarabiei în mesajul de Crăciun: Anul care începe este anul nostru special

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente