Mitropolitul Basarabiei în mesajul de Crăciun: Anul care începe este anul nostru special

Mitropolia Basarabiei serbează Nașterea Domnului în data de 7 ianuarie, după calendarul iulian nerevizuit. Cu acest prilej, IPS Petru a transmis un mesaj în care subliniază că odată cu Nașterea Domnului „toate renasc și se înnoiesc cu adevărat, pentru toți cei care au credința nezdruncinată, constantă și autentică în puterea mântuitoare a lui Dumnezeu”.

Ierarhul face o retrospectivă a anului dificil care s-a încheiat și subliniază că 2021 este anul „românilor din afara României”.

„Dacă pentru unii, care sunt supuși evaluărilor fiscale pare un an pierdut, pentru Biserică a fost un an în care a câștigat o imagine clară a prufunzimei credinței și statornicia în ea, înțelegând astfel că avem nevoie de mult efort pentru a deveni fii vrednici ai Împărăției lui Dumnezeu. Acest lucru ne responsabilizează și ne îndeamnă să ne trezim din confortul cotidian, pentru că Vrăjmașul și vrăjmașii Bisericii sunt într-un amplu proces de denigrare a Bisericii Ortodoxe Strămoșești, prin diferite și multiple instrumente”.

„Anul care începe este anul nostru special, pentru că Patriarhia Română a declarat anul 2021 ‹An omagial al pastorației românilor din afara României› și de aceea vă îndemnăm pe toți, la început de an, să fim mai buni, mai iubitori, mai rugători și mai milostivi cu semenii noștri.

Să arătăm prin fapte că suntem credincioși și că suntem români, din același Neam frumos, cu ortodoxie de aproximativ două mii de ani și cu tradiții frumoase, pe care le-am moștenit, le păstrăm și le cultivăm în inimile generațiilor care vin după noi”.

„Să ne bucurăm mai mult unii de alții! Să ne rugăm mai mult unii pentru alții! Să ne sprijinim mai mult unii pe alții! Să nu uităm nici de cei mai necăjiți decât noi, de cei săraci, de cei care se află în suferințe sau pe paturile de spital!”, îndeamnă Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Vezi mesajul integral.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente