Înființarea Asociației Alegria de los Afligidos pe lângă Parohia Ortodoxă Română Sf. Dionisie Exiguul din Albacete, Spania

Asociația Alegria de los Afligidos funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, din luna martie a anului 2012, pe lângă Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Dionisie Exiguul” din localitatea Albacete, Spania.

„Existența unei asociații care să funcționeze în cadrul parohiei noastre era necesară pentru o mai bună administrare a problemelor de natură socială, în principal, dar și cultural-misionară, astfel încât beneficiarii direcți ai activităților implementate de noi să fie cât mai numeroși.

Gestionarea relațiilor cu partenerii noștri actuali sau potențiali, este mult facilitată, considerăm noi, dacă principiile moralei creștine și a celei sociale sunt diseminate pe diferite căi, una dintre acestea fiind Asociația „Alegria de los Afligidos”.

Strădaniile ne sunt puse sub oblăduirea Pururea Fecioarei Maria, bucuria tuturor necăjiților, astfel încât mica noastră echipă inimoasă să poată să-și îndeplinească obiectivele propuse:

• Reglementarea și utilizarea adecvată a tradițiilor noastre pentru realizarea unei solide integrări în societatea spaniolă.

• Realizarea unor legături socio-culturale, economice prin intermediul cărora să fie captată simpatia societății spaniole.

• Ajutorarea celor aflați în situații sociale precare.

• Sprijinirea tinerilor și copiilor din parohie, precum și a celor din România, pentru a evita abandonul școlar, dând astfel posibilitatea de a avea acces liber la educație.

• Promovarea valorilor interumane și culturale în interiorul comunității europene”, a precizat Elena Daniela Hogea, Președinte al Asociației Alegria de los Afligidos.

Comentarii Facebook


Știri recente