Îndemnul ierarhului către seminariștii suceveni: Fiți tari și curajoși, nu sunteți singuri

„Vremurile în care trăim nu sunt ușoare, dar nu au fost mai ușoare altă dată”, le-a spus PS Damaschin Dorneanul seminariștilor suceveni la început de an școlar.

„Dumnezeu vă poruncește: fiți tari și curajoși, să nu vă temeți, să nu vă înspăimântați pentru că nu sunteți singuri. Veți dovedi că sunteți vrednici preoți slujitori ai lui Dumnezeu în vremuri tulburi, dacă veți avea credință tare, dacă veți avea cunoștințe multe, adânci și diverse și dacă veți fi oameni curajoși”.

Ierarhul i-a îndemnat pe elevi să fie puternici în credință, să caute să-L cunoască pe Dumnezeu, intensificând totodată comunicarea cu acesta. „Sporiți-vă credința în Dumnezeu, adânciți-vă în credința în Dumnezeu”.

„Sporiți în cunoașterea lui Dumnezeu, căci aceasta este viața cea veșnică (…) Adânciți-vă în cunoaștere; cine sporește cunoștințele este un om dârz, un om liber, care nu poate fi manipulat; este un om care are siguranță de sine”.

Festivitatea de deschidere la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Dosoftei” din Suceava a avut loc luni, 13 septembrie.

La final, Episcopul vicar Damaschin Dorneanul a înmânat două distincții oferite de Arhiepiscopul Calinic. Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” i-a fost acordat doamnei profesor Daniela Luminița Ceredeev, inspector pentru disciplina religie. De asemenea, părintele Adrian Iftimiu, fost director al Seminarului, a primit cea mai înaltă distincție oferită clericilor de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Ordinul „Crucea Bucovinei”.

La final, Preasfințitul Părinte Damaschin împreună cu alți clerici au binecuvântat camerele elevilor seminariști prin stropire cu apă sfințită.

La început de an școlar, fiecare elev a primit din partea Arhiepiscopului Calinic câte un exemplar din Noul Testament, notează Arhiepiscopia Sucevei.


Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei

Comentarii Facebook


Știri recente