Începutul liturgic al Postului Mare în Mitropolia Olteniei

Săptămâna Duhovnicească a debutat în Mitropolia Olteniei prin slujbe specifice perioadei Postului Mare, oficiate de arhiereii olteni în catedralele chiriarhale. La Craiova, Râmnicu Vâlcea sau Drobeta Turnu Severin, sute de credincioși au venit la rugăciune, făcând pocăință pentru păcatele săvârșite în așteptarea Dumnezeiescului Praznic al Sfintei Învieri.

Paraclisul mitropolitan „Maica Precista de la Dud” din Craiova l-a primit luni seara pe Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a participat la slujba Pavecerniței celei mari și a cântat, alături de preoți și credincioși, Canonul Sfântului Andrei Criteanul, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Irineu a subliniat importanța perioadei de post și rugăciune pe care o parcurgem pentru curățirea de păcate și vindecarea noastră sufletească și trupească. „În Postul Mare înmulțim rugăciunile, cântările și citirea psalmilor spre zidirea întru curăție a inimilor noastre, așa cum spune psalmistul: inimă curată zidește întru mine Dumnezeule (Psalmul 50)”. Petrecem așadar o perioadă importantă pentru sufletele și trupurile noastre, o perioadă în care arăm cu cântece și cuvânt terenul înțelenit al sufletelor spre a rodi, așa cum spune Sfânta Scriptură, însutit și înmiit. Sămânța Cuvântului este aruncată în țarina sufletului nostru iar noi trebuie să odrăslim această sămânță cu lacrimi de pocăință , nevoințe și fapte bune, pentru ca ea să crească, să ne aducă bucurii și foloase duhovnicești, să rodească spicul binecuvântat al Împărăției Cerurilor”, a spus IPS Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente