Începerea proiectului Învață și vei deveni! la Biserica Olari

În data de 30 martie 2013, au demarat activitățile din cadrul proiectului „Învață și vei deveni!” la Biserica Olari din București. Este vorba de un proiect ambițios, care se adresează unui număr de 51 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani (clasele 0 – XII), din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 (DGASPC) din București.

Alături de DGASPC, Parohia Olari a desfășurat nenumărate și diverse activități sociale și educative, începând cu anul 2008, însă proiectul „Învață și vei deveni!” este cu totul special pentru că acesta se adresează prioritar nevoilor sufletului și minții micilor participanți. „Clubul de Lectură”, „Școala Talentelor”, „Clubul Vocațional” sunt numai câteva dintre activitățile care vor reuni copiii, în încercarea de a crea unii altora perspective si viziuni noi asupra noțiunilor de cultură, cunoaștere și conștiință.

Proiectul reprezintă o importantă lecție de viață, atât pentru coordonatori și participanți, cât și pentru copii. Sunt alături oameni care se dedică acestui demers educativ cu tot sufletul: medici, profesori, formatori, actori, cântăreți, care vin către Biserică și către cei mici, dăruind, necondiționat, de cele mai multe ori, timp, încredere și, mai ales, profesionalism. Se dorește ca, în cele din urmă, copiii să capete încredere în propriile lor forțe, să învețe că, întotdeauna bunătatea și curajul, împreună cu un atent și lustruit simțământ al valorii, sunt uneltele principale prin care se poate răzbi frumos în viață.

Proiectul nu ar fi putut prinde viață fără sprijinul domnilor Sorin Vulpescu și Dan Besciu, reprezentanții companiei Euro Construct Trading 98. Dumnealor sunt cei care susțin, nu numai în derularea activităților mai sus-amintite, ci și organizarea de excursii tematice și tabere de vară pentru acești copii, fapt pentru care le aducem mulțumiri și pe această cale.

„Activitatea de debut s-a desfășurat sâmbătă, 30 martie 2013, când, la Biserica Olari, a avut loc lecția deschisă Un zâmbet frumos este un zâmbet sănătos, în prezența medicului stomatolog, d-na Dr. Elena Șerban, din cadrul cabinetului partener Ortodenta DN din București. Copiii au aflat lucruri noi despre dinții sănătoși, despre cum trebuie să își facă periajul și, nu în ultimul rând, despre ritmul și modalitățile alimentației sănătoase. Ne-a fost alături și compania Glaxo Smith Kline, oferindu-ne materialul didactic de specialitate și daruri tematice pentru copii. Micuții au intrat rapid în joc, au ajutat-o pe Zâna Măseluță, a cărei memorie fusese răpită de Vrăjitoarea Carie, să își recapete cunoștințele. Astfel, Zâna a rememorat faptul că, atât dințișorii de lapte, cât și cei definitivi trebuie îngrijiți sistematic aducându-și aminte numele dinților, numărul lor și poziționarea corectă. Am învățat, și mici și mari, câtă pastă trebuie să folosim, cum să periem atent dinții și, mai ales, cum să prevenim apariția afecțiunilor dentare. Am colorat împreună, iar premiile nu au întârziat să apară: alături de iconițe cu Sf. Mc. Antipa, Episcopul Pergamului, Alinătorul durerilor de dinți, unul dintre ocrotitorii parohiei, ale cărui Sfinte Moaște se găsesc în Biserica Olari, copiii au mai primit fructe, periuțe de dinți, paste de dinți și un orar special, prin care trebuie să arate cum au pus în aplicare sfaturile referitoare la ritmicitatea periajului.

Următoarea întâlnire, „cu mult entuziasm și spirit de joc”, la cabinetul stomatologic Ortodenta DN din București, reprezentat de dl Dr. Nicolae Rizea, unde cei 51 de copii vor avea parte de un consult amănunțit individual, trecându-se ulterior la rezolvarea problemelor stomatologice ale fiecăruia. Perioada de desfășurare a acestei activități din cadrul proiectului este de cca. 3 luni”, ne-a precizat Pr. Paroh Mihai Iordache.

Comentarii Facebook


Știri recente