Începerea noului an școlar la Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române

Preşcolarii înscrişi la Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române au început cursurile luni, 5 septembrie 2022.

În cadrul festivităţii de deschidere a fost oficiată o slujbă de Te Deum de către Pr. Ionuț-Gabriel Corduneanu, Vicar administrativ patriarhal, şi Pr. Prof. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal, coordonator al Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române.

La eveniment, Pr. Prof. Nicușor Beldiman a citit mesajul Patriarhului Daniel transmis la începutul noului an şcolar.

„Rugăciunea este biruința asupra înstrăinării omului de Dumnezeu, de sine însuşi şi de semeni, este izvor de pace, de bucurie şi comuniune. Totodată, rugăciunea comună este semn al prezenței tainice a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care a zis: Unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor (Matei 18, 20)”.

„De aceea, copiii și tinerii, părinții și profesorii sunt chemaţi să prețuiască și să cultive rugăciunea în comunitatea eclesială, în familie, în școală și în societate, aceasta fiind izvorul iubirii curate față de Dumnezeu și de semeni”.

„Cu prilejul începutului anului şcolar 2022-2023, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți elevii, părinţii, învățătorii şi profesorii români, dăruindu-le sănătate deplină, bucuria rugăciunii și creștere spirituală, întru mulți și fericiți ani!”, a transmis Patriarhul României.

Mesajul integral al Preafericirii Sale este disponibil aici.

Grădiniţa „Buna Vestire” a Patriarhiei Române

Instituţia educaţională este nouă, unică în spaţiul bucureştean, şi promovează „o educaţie integrală a copiilor, personalizată şi edificatoare pentru viaţă, care formează caractere luminoase şi comunităţi sănătoase”.

„La Grădiniţa Buna Vestire, fiecare copil este apreciat şi respectat, iar aptitudinile sale sunt descoperite şi valorificate”, se precizează pe site-ul al noii grădinițe. De asemenea, grădiniţa promovează „o învăţare integrală, motivantă, activă şi creativă, fiind evidenţiate valorile culturale, morale şi religioase, care au contribuit la formarea identităţii româneşti şi europene”.

Clădirea instituției este complet renovată, având camere spațioase și ferestre mari, pentru a le permite copiilor să beneficieze cât mai mult timp de lumină naturală în interior. Este dotată cu cabinet medical, vestiar, sălile de activități și de somn, sălile de joacă și de sport, paraclis şi, la etaj, două terase deschise pentru activități sigure în aer liber. Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române oferă şi servicii de after-school pentru școlari.

Instituţia de învăţământ este situată în centrul Bucureştiului, pe Str. Episcopul Chesarie, nr. 9, Sector 4. Detalii, pe site-ul al instituției.

Mai multe imagini de la eveniment, aici.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…