Incendiu la Mănăstirea Nucet: Pompierii au salvat de flăcări paraclisul din lemn

Luni seară, în jurul orei 21:00, un corp de chilii de la Mănăstirea Nucet a fost cuprins de flăcări. 

„Din fericire nu sunt înregistrate victime ca urmare a incendiului. Intervenţia rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii, construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii. În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta la acoperişul chiliilor pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi”, a precizat ISU Dâmboviţa pentru Agerpres.

Biserica mare și muzeul mănăstirii nu au fost afectate de flăcări. Incendiul ar fi fost sesizat de un vecin, conform presei locale.

Au fost mobilizate forţe de la mai multe subunităţi, cu şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar pentru asigurarea operaţiunilor de intervenţie acţionează şi două ambulanţe şi un echipaj SMURD.

La fața locului a ajuns luni seară și Pr. Ionuț Ghibanu, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei. Reprezentantul Bisericii a mulțumit autorităților pentru intervenția promptă și eficientă.

„Într-adevăr este o tragedie. Vom evalua în noaptea asta și mâine dimineață situația și vom vedea ce avem de făcut”, a declarat pentru ProTV Pr. Ionuț Ghibanu.


Sursă foto: Incomod media

Comentarii Facebook


Știri recente