Inaugurarea Centrului social-filantropic Lazaret

Centrul social-filantropic Lazaret din Bacău a fost sfințit vineri, 1 iunie, de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la eveniment au participat autorități locale, județene și centrale. ‘În cuvântul rostit cu prilejul inaugurării așezământului, PS Ioachim Băcăuanul i-a felicitat pe preoții slujitori din parohia Lazaret care s-au îngrijit îndeaproape de bunul mers al lucrărilor la acest complex. Centru de zi pentru copii, centru pentru persoanele cu autism, pentru reabilitarea dependenților de alcool, pentru consiliere, atelier de terapie ocupațională și multe altele sunt activitățile care se desfășoară, cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, la acest așezământ social-filantropic’, a spus pr. Constantin Gherasim.

Centrul social-filantropic Lazaret este unul dintre cele mai complexe așezăminte social-filantropice ridicate în județul Bacău de Fundația ‘Episcop Melchisedec’, sub coordonarea directă a Preasfințitului Ioachim Băcăuanul. Centrul social-filantropic Lazaret cuprinde: Centrul de zi pentru persoanele cu autism ‘Cozma și Damian’, Centrul de consiliere și reabilitare pentru dependenții de alcool și alte droguri ‘Izvorul Tămăduirii’, Centrul de zi pentru copii ‘Sânta Filofteia’, Centrul pentru îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, Centrul de consiliere, sprijinire și informare, un atelier de terapie ocupațională și ergoterapie, un cabinet stomatologic socio-medical, un centru de excelență în dezvoltarea resurselor umane și un centru de formare în consilierea și medierea conflictelor.

Comentarii Facebook


Știri recente