Inaugurarea Centrului de Documentare Europeană la Galați

În incinta Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost inaugurat, vineri, 19 aprilie 2013, noul Centru de Documentare Europeană, după cum a precizat Părintele Molocea Gabriel.

Acesta face parte din rețeaua de centre constituită de către Comisia Europeană din România, structură care asigură o informare detaliată și extrem de variată cu privire la legislația, politicile și instituțiile Uniunii Europene atât pentru studenți, cât și pentru profesioniștii interesați, reprezentând un instrument important în procesul de aliniere la standardele europene.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După prezentarea volumului „Gurile Dunării – o problemă europeană. Comerț și navigație la Dunărea de Jos în surse contemporane (1829-1853)” de către autorul ei, dl. Constantin Ardeleanu, inaugurarea a fost urmată de Forumul European, dezbatere pe teme economice organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de expoziția cu tema „135 de ani de la intrarea României cu drepturi depline în Comisia Europeană a Dunării (1878)”.

Comentarii Facebook


Știri recente