Inaugurare la Brad a Centrului cultural-misionar pentru tineri Preot Ilarion V. Felea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, sâmbătă, 15 iunie 2013, a avut loc la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, județul Hunedoara, inaugurarea Centrului cultural-misionar pentru tineri „PREOT ILARION V. FELEA”, a precizat Părintele Alexandru Letea.

Evenimentul a debutat cu slujba de sfințire oficiată de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Andrei Coroian, Consilier catehetic și de misiune al Episcopiei Devei și Hunedoarei, împreună cu Părintele Ioan Jorza, Protopopul Bradului și un sobor de preoți.

După binecuvântarea și sfințirea acestui așezământ cultural și misionar, copiii și tinerii de la grupa de cateheză a Parohiei Brad I, au prezentat un scurt program de pricesne și poezii religioase,sub coordonarea doamnei profesoare Irina Letea. Apoi, părintele Alexandru Letea, a prezentat în format power-point activitățile catehetice, sociale și religios-artistice care au fost derulate în ultimii doi ani în diferite proiecte locale sau naționale cum ar fi „Bucuria de a fi creștin” și „Alege Școala!”, evidențiind rezultatele deosebite obținute de către copii la concursurile din cadrul acestor proiecte.

În cuvântul de învățătură, părintele Andrei Coroian a subliniat necesitatea colaborării dintre Școală și Biserică care să se reflecte într-o bună educație a copiilor și tinerilor noștri în spiritul valorilor creștine. Părintele Andrei a subliniat apoi necesitatea imperioasă a modelelor autentice pentru copiii noștri,dând exemple sugestive din viețile sfinților.

Părintele protopop Ioan Jorza a făcut apoi o evocare a personalității preotului martir Ilarion V. Felea, originar din zona Bradului,care dă numele Centrului cultural-misionar de la Brad și care se constituie și el într-un model pentru tinerii noștri.

La acest eveniment au participat și profesorii de Religie din municipiul Brad,cadre didactice, elevi și credincioși ai Parohiei Brad I.

Centrul cultural – misionar „Preot Ilarion V. Felea” dispune de o mică bibliotecă cu carte religioasă de unde copiii pot împrumuta cărți, este dotat cu videoproiector și calculator pentru proiecția de documentare sau filme cu tematică religioasă si nu numai, și are expuse icoane pe sticlă lucrate de copii precum și alte lucrări ale elevilor:eseuri, compuneri, poezii.

Comentarii Facebook


Știri recente