Înaltpreasfințitul Părinte Teofan : „Îmbrăcarea în Dumnezeu se poate găsi în esența ei într-o singură haină – cea a rugăciunii”

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat în Duminica a V-a din Postul Mare, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frumoasa din județul Iași. La slujba arhierească au participat sute de credincioși din municipiul Iași, cât și din localitățile învecinate.

Ierarhul  a subliniat în cuvântul de învăţătură, cei patru pași pe care Biserica ne cheamă să-i urmăm în drumul spre mântuirea sufletului.

 „Primul pas din cei patru este credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Cel Răstignit, Mort și Înviat pentru viața lumii. Al doilea pas îl constituie smerenia din viața creștinului. În al treilea rând, drumul creștinului trebuie să cuprindă ceea ce amintește Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Galateni: «Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și îmbrăcat». Îmbrăcarea în Dumnezeu se poate găsi în esența ei într-o singură haină – cea a rugăciunii. Iar cel de-al patrulea pas este ca omul să simtă în interiorul lui și în lume prezența Dumnezeului Celui Viu, Singurul în fața Căruia sufletul omului este viu și eliberat de moarte și de păcat”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, Ierarhul a oficiat duminică, 18 aprilie 2016, în biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din Iași, Taina Sfântului Botez pentru cel de-al treilea copil al părintelui Marian Nimerincu, inspector eparhial în cadrul Departamentului Cimitire al Arhiepiscopiei Iașilor.

La final, ierarhul a rostit un cuvânt de folos despre rolul și necesitatea Sfântului Botez în viața creștinului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…