Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian fost sărbătorit la vârsta de 95 de ani

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Iustinian și-a sărbătorit vineri, 27 mai 2016, 95 de ani de viață. Înaltpreasfinția Sa a oficiat încă de ieri o slujbă de Te Deum în Paraclisul Episcopal cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, deși ziua de naștere a Înaltpreasfinției Sale este astăzi, 28 mai, după cum informează site-ul episcopiammsm.ro.

La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care a oferit Episcopului Maramureșului și Sătmarului, cele mai înalte distincţii ale Mitropoliei – Engolpionul cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula şi „Crucea Transilvană”.

Încă de atunci de când eram mititel şi nu ştiam că există mai multe mănăstiri în ţară, ştiam că există un singur stareţ la Rohia: era stareţul Justinian. Influenţa duhovnicească a Înaltpreasfinţitului zeci de ani s-a revărsat copleşitor peste tot ţinutul şi nu numai peste tot ţinutul, pentru că s-au bucurat de prezenţa Înalpreasfinţiei Sale mai apoi şi credincioşii din mijlocul Transilvaniei, şi alţi călugări şi credincioşi din ţară. Atunci, pe bună dreptate zicem n-avem mai mulţi părinţi şi Înaltpreasfințitul Justinian este părintele nostru, al episcopilor, al clericilor şi al credincioşilor din această binecuvântată eparhie. Şi atunci, şi noi, fiii duhovniceşti, trebuie să răspundem cu aceeaşi măsură, a mai spus Înaltpresafințitul Părinte Andrei.

La rândul său, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul i-a oferit Înaltpresfințitului Părinte Justinian din partea angajaților Centrului Eparhial o icoană cu Învierea Domnului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian este ctitorul reînviatei Episcopii a Maramureşului şi Sătmarului, care, răstignită de atâtea ori în istorie, a reînviat de fiecare dată. De data aceasta, Episcopia noastră, prin temelia care s-a pus, atât cât va ţinea acest ţinut şi credinţa, va dăinui în istorie şi odată cu ea va dăinui neamul nostru românesc împreună cu credinţa şi identitatea lui, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

În încheiere Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian a mărturisit:

Ne-am adunat cu inimă şi cu suflet curat să sărbătorim 95 de ani de viaţă. Împreună, vă rog, să mulţumiţi lui Dumnezeu toţi, că Dumnezeu m-a ajutat să trăiesc aceşti 95 de ani din plin. Am trăit din plin viaţa duhovnicească. De aceea mulţumesc lui Dumnezeu în primul rând, Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh, Maicii Domnului şi tuturor Îngerilor şi Sfinţilor pentru că mi-au ajutat. Dacă mi-a da Dumnezeu dreptul să mă rog şi după ce voi pleca de aici, nu vă voi uita niciodată. Aşa cum vă văd acum, în vecii vecilor vă voi vedea pe toţi. Mă voi ruga lui Dumnezeu pentru mântuirea voastră, a tuturor, a neamului nostru binecuvântat, a ţării noastre.

În continuare, în sala de Consiliu a Eparhiei, oficialităţi din cele două judeţe, Maramureş şi Satu Mare, protoiereii şi secretarii lor, preoţi şi monahi, credincioşi, ostenitorii Centrului Eparhial, cu toţii au adresat felicitări Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Justinian.

Comentarii Facebook


Știri recente