În Săptămâna Luminată să ne deschidem sufletul şi să trecem peste toate tristeţile – Mitropolitul Ardealului

„În această Săptămână Luminată să încercăm să ne deschidem sufletul cu bucurie şi să trecem peste toate tristeţile şi privaţiunile, greutăţile şi spaima acestor momente. Vor trece toate!”, a spus Mitropolitul Laurențiu al Ardealului în prima zi de Paști, la Vecernie.

„Mântuitorul a suferit fără să fie vinovat din cauza noastră, a tuturor şi a păcatelor omenirii. Le-a răstignit pe Cruce şi a omorât moartea. Dacă moartea a fost omorâtă o dată pentru totdeauna de Mântuitorul Iisus Hristos, ea nu este o sperietoare pentru un creştin adevărat”, a subliniat ierarhul.

„Secretul, taina creştinului adevărat este că e pregătit ca şi cum ar muri mâine, dar atât de bucuros şi de liber ca şi cum ar trăi veşnic”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

„Cu această încredinţare că Mântuitorul Care a Înviat din morţi şi Care a luat Trupul omenesc şi L-a dus sus, în Sfânta Treime, este Cel care atunci când ne încearcă ne şi ajută şi ne binecuvântează, să ieşim victorioşi şi încrezători tocmai în iubirea faţă de lucrarea împlinită de El în lumea aceasta”, a spus IPS Laurențiu.

IPS Laurenția la „A doua Înviere”. Foto credit: Mitropolia Ardealului

Mitropolitul Laurenţiu a oficiat Slujba Vecerniei din prima zi de Paști, numită şi „A doua Înviere”, la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente