În Parcul Tineretului din Craiova va fi construită o biserică de lemn

Mitropolitul Irineu al Olteniei a sfințit săptămâna trecută piatra de temelie pentru viitorul lăcaș de cult din parcul craiovean Tineretului. Biserica va fi construită din lemn în stil maramureșean, informează Mitropolia Olteniei.

Proiectul s-a concretizat în urma unui parteneriat între Arhiepiscopie și Primăria Municipiului Craiova. Biserica va fi dedicată „Intrării în biserică a Maicii Domnului” (21 noiembrie) și „Sf. Ier. Antonie de la Iezer” (23 noiembrie).

„Biserica va deservi această zonă a periferiei orașului Craiova și pe credincioșii de aici. Bineînțeles, întotdeauna va fi un loc de atracție și de rugăciune și pentru cei care se vor plimba prin parcul acesta, cunoscut sub numele de Parcul Tineretului”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu la finalul slujbei din 5 decembrie.

Ierarhul a subliniat că zidirea unei biserici este un prilej sfânt „care ne așază în legătură cu trecutul creștin al înaintașilor noștri, dându-ne nădejde pentru un prezent și un viitor în duhul credinței noastre ortodoxe”.

„Ori de câte ori construim o biserică noi ne unim cu strămoșii noștri, cei care au primit credința de la Sfântul Apostol Andrei, au păstrat-o și ne-au transmis-o pentru ca și noi să o trăim și să o dăm mai departe urmașilor noștri”.

Părintele Mitropolit Irineu a mulţumit celor care s-au implicat în realizarea proiectului.

„Așadar mulțumim lui Dumnezeu pentru această lucrare, mulțumim Primăriei orașului Craiova, și tuturor celor care au contribuit la această împlinire a noastră, pentru că este cu adevărat o împlinire atunci când se zidește o biserică”.

„Rugăm pe bunul Dumnezeu să ajute la construcția aceasta, să le ajute constructorilor și tuturor care se vor ocupa de această zidire pentru ca în foarte scurt timp să o avem deja ridicată”.

Parcul Tineretului din Craiova a fost inaugurat în octombrie anul 2009. Are o suprafaţă de aproape 60 ha.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…