În Maramureș a fost deschis un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice

Căminul rezidenţial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice „Bunul Samarinean” din Coroieni a fost inaugurat sâmbătă, 1 septembrie 2018, prin sfințirea acestuia de Episcopul Iustin al Maramureşului şi Sătmarului.

Proiectul a fost realizat de Primăria şi Consiliul Local Coroieni, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului.

Potrivit Radio Renașterea, Episcopia se angajează să suporte toate cheltuielile pentru funcţionarea noului centru, inclusiv salarizarea personalului.

Condiţiile de care beneficiază cei cazaţi în căminul rezidențial sunt conform standardelor europene, fiecare cameră având: baie proprie, televizor, masă, noptieră, frigider și câte două paturi pentru ca persoanele să poată comunica între ele.

Căminul are în dotare: sală de mese, cabinet medical, medic de familie, o capelă unde preoţii din comună vor oficia slujbe religioase şi Sfinte Liturghii, un magazin cu produse alimentare şi publicații.

Preasfințitul Părinte Iustin a precizat celor prezenți la sfințire că Episcopia va „asigura celor care vor apela la acest Centru cele mai bune condiţii şi cele mai bune servicii de asistenţă sanitară, dar pe lângă acestea, centrul va oferi ceva în plus: asistenţa religioasă. Preoţii comunei, prin rotaţie, vor veni la capela Centrului sau în camera locatarilor pentru a le asigura asistenţa religioasă.”

Popularea căminului rezidenţial a început în 31 august 2018, când au ajuns primele cinci persoane solicitante.

După slujba de binecuvântare a centrului, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a vizitat personal pe fiecare dintre cei cazați și i-a încurajat.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente