În lumina Învierii, la Botoșani

Biserica ‘Vovidenia’ din Botoșani derulează în perioada 15 aprilie-4 iunie 2012 o serie de acțiuni sub genericul ‘În lumina Învierii’, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Botoșani, Centrul ‘Europe Direct’ Botoșani, Fundația ‘Tom Payneâs Ministry’, Școala cu clasele I-VIII Orășeni Deal din județul Botoșani și Școala cu clasele I-VIII din Săveni, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Printre acțiunile care s-au derulat deja se numără vizita făcută de enoriași ai parohiei, împreună cu un grup de voluntari, elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Botoșani, la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Leorda, unde se află 87 de asistați, majoritatea persoane vârstnice. În cadrul întâlnirii, tinerii au dăruit fiecăruia dintre ei câte un pachet cu obiecte de primă necesitate. Pentru aceste pachete au contribuit enoriașii parohiei ‘Vovidenia’, prin grija părintelui paroh Partenie Apostoaie. O altă activitate a avut loc joi, 5 aprilie 2012, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Botoșani. Zeci de elevi, profesori, părinți, asistenți maternali, instructori de educație și bunici au participat la o seară de încondeiat ouă.

Elevii voluntari implicați în proiectele caritabile derulate în parteneriat cu Biserica ‘Vovidenia’ au primit, prin grija părintelui Partenie Apostoaie, ghiozdane, rechizite școlare, îmbrăcăminte, obiecte de igienă personală, fructe și dulciuri. Au mai primit pachete cu un conținut asemănător elevii de la Școala cu clasele I-VIII din Săveni și copiii de la Minicentrul Casa Ruxandra, prezenți la activitate. Vineri, 6 aprilie 2012, o parte dintre voluntarii proiectului au fost mesagerii parohiei și ai instituției școlare unde sunt elevi, poposind la una dintre instituțiile partenere în proiectul ‘În Lumina Învierii’, Școala cu clasele I-VIII din Orășeni Deal. Activitatea, desfășurată în parteneriat cu elevi ai claselor primare, a constat în încondeierea de ouă, realizarea de coșulețe și felicitări pentru Paști, prezentarea unui moment artistic susținut de elevii de la Orășeni și susținerea unui miniconcert de cântece religioase dedicate Învierii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…