În imagini: Moaștele ocrotitorului spiritual prezente de hram în Biserica Sf. Atanasie Patelarie din Galați

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a slujit joi în Biserica „Sfântul Atanasie Patelarie” din cartierul gălățean Micro 17. Ierarhul a așezat spre cinstire în ziua hramului, în biserica de lemn, racla cu un fragment din moaștele ocrotitorului ei spiritual.

Sfântul Ierarh Atanasie, originar din Insula Creta, a fost Mitropolit al Tesalonicului şi mai apoi Patriarh al Constantinopolului, dar și păstor al credincioşilor de la Dunărea de Jos la jumătatea secolului al XVII-lea.

În municipiul Galaţi, două biserici îl au ca ocrotitor pe acest Sfânt Ierarh, Biserica „Sf. Nicolae şi Sf. Atanasie Patelarie“ din centrul municipiului şi biserica din lemn „Sf. Atanasie Patelarie“ din cartierul Micro 17.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…