În imagini: Mii de tineri la Procesiunea Unității pe străzile Sibiului

După conferința susținută vineri seară de Emil Hurezeanu, participanții la ITO 2018 au mărșăluit pe străzile Sibiului cu steagurile eparhiilor și țărilor reprezentate.

Traseul „Procesiunii Unității” a fost: Sala Transilvania, Bulevardul Mihai Viteazul, Calea Dumbrăvii, Piața Unirii, Strada Andrei Șaguna, strada Mitropoliei și Piața Mare, notează site-ul oficial al evenimentului.

Tinerii au intonat cântece religioase specifice zonei și țărilor din care provin, au purtat steagurile eparhiilor și țărilor reprezentate, iar sibienii i-au întâmpinat cu aplauze și felicitări.


Fanfara Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan-Alexandru Streza, i-au însoțit pe tineri la procesiune și au intonat imne patriotice și religioase.

În fața Catedralei mitropolitane din Sibiu tinerii au fost întâmpinați de Mitropolitul Laurențiu care a oficiat o rugăciune de mulțumire și binecuvântare.

„Voi aveți cea mai mare îndreptățire de a spune nu răului. Atenție, deci, pe drumul pe care mergeți, înțelegeți ceea ce vă spun părinții și țineți legătura cu ei pentru că veți deveni și voi părinți”, a spus Părintele Mitropolit.

„În drumul acesta aveți un temei puternic în iubirea față de Dumnezeu, iubirea față de Biserica în care v-ați născut, ați crescut și în care sperați să rămâneți până la sfârșitul vieții împreună cu Hristos. Hristos este în mijlocul nostru!”, a adăugat ierarhul.

A doua zi din programul ITO 2018 s-a încheiat cu un spectacol de muzică și dansuri populare din toate zonele țării susținut de Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului”. Spectacolul a avut loc pe o scenă din Piața Mare, iar tinerii au animat din nou centrul istoric al orașului prin dans, cântec și voie bună.

Fii la curent cu ultimele informații despre ITO 2018!

Foto credit: ITO 2018

Comentarii Facebook


Știri recente