În imagini: Invitatul Marșului pentru viață de la Vălenii de Munte a fost Părintele Nicolae Tănase

ACTUALIZARE: Știrea a fost actualizată cu numărul de participanți, numele organizatorilor și conținutul discursurilor din cadrul evenimentului.

Marșul pentru viață organizat sâmbătă la Vălenii de Munte l-a avut ca invitat pe Părintele Nicolae Tănase.

Peste 450 de persoane de diferite confesiuni au participat la eveniment, care s-a desfășurat pe următorul traseu: Protoieria Vălenii de Munte (Str. Berceni,  nr. 9) – Str. Avram Iancu – Bd. Nicolae Iorga – Str. Barbu Delavrancea – Paraclisul „Sfântul Sfințit Mucenic Valentin”.

Foto: Protoieria Vălenii de Munte

În deschiderea marșului, Părintele Protopop Mihail Peneș și Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului au adresat participanților un îndemn la prețuirea darului sacru al vieții într-o societate în care iubirea de sine tinde adesea să înlocuiască iubirea de aproapele.

„Deși nu a fost un traseu foarte lung, timpul petrecut cu preoții și credincioșii prezenți a fost un moment de bucurie și de revedere pentru fiecare dintre noi după timpul pandemic”, a declarat la finalul marșului Părintele Protopop Mihail Peneș.

Marșul pentru viață 2022 de la Vălenii de Munte a fost organizat de LTCOR Vălenii de Munte în parteneriat cu Protoieria Vălenii de Munte și cu Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți a Părintelui Nicolae Tănase.

Foto: Protoieria Vălenii de Munte

Parohia Valea Plopului, unde slujește Părintele Nicolae Tănase, face parte din Protoieria Vălenii de Munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Părintele Nicolae Tănase, prin aşezămintele de la Valea Plopului şi Valea Screzii, județul Prahova, are grijă sute de copii orfani sau defavorizați. Este un pionier al activității pro-viață în România, fondând în 1990, împreună cu poetul Ioan Alexandru, mișcarea „Salvăm vieți – Pro Vita Brâncoveanu”.

Foto: Protoieria Vălenii de Munte

Ediția de acest an a Marșului pentru viață a propus, ca întotdeauna, conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, dar și o serie de politici publice care să le asigure un sprijin concret.


Marșul pentru viață România și Republica Moldova s-a desfășurat anul acesta în peste 150 de localități de pe ambele maluri ale Prutului. Anul acesta s-a observat o înmulțire și diversificare a activităților pro-viață organizate local – și cu participare fizică, dar și online.

Foto credit: Protoieria Vălenii de Munte

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente