În imagini | Episcopul Siluan a participat la o expoziţie foto care pune în lumină oraşul Giula

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a participat miercuri la prezentarea unei unei expoziții cu tablouri din natură și fotografii artistice cu peisaje din orașul Giula.

Fotografiile aparțin unui grup de 5 pictori locali și membrilor unui Club fotografic, numit „Székely Aladár” (Séchei Ólodar), din Giula, iar tablourile unui grup de 5 pictori din Ungaria, dintre care unii români și alții maghiari (Irina Pătcaș, Maria Papp, Bende Imre, Keresztesi Franciska și Metykóné Balogh Edit).

Evenimentul artistic a fost organizat de Liceul Românesc din Giula, împreună cu Asociația de Prietenie Arad-Giula și se încadrează în manifestarea anuală mai extinsă, denumită „Strângeri de mâini”, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediție și care marchează relațiile de înfrățire între orașele Arad, din România și Giula, din Ungaria.

Întâlnirea a pus în valoare atât buna conviețuire între cele două orașe și popoare vecine, cât și frumuseți din natură, chipuri și alte obiecte, imortalizate în minunate tablouri sau fotografii artistice cu clădiri reprezentative și alte obiective turistice din orașul Giula, prezentate publicului larg prin intermediul acestei expoziții.

Expoziția vernisată la Liceul Românesc din Giula va putea fi vizitată timp de o lună. 

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente