În imagini | Episcopul Nicodim a slujit la hramul Mănăstirii Cerneţi, ocrotită de Sf. Cuv. Anastasia Romana

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a oficiat luni Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Cerneţi, ocrotită de Sfânta Cuvioasă Anastasia Romana.

Acesta este cel de-al doilea hram al aşezământului monahal, după „Sfânta Treime”, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al Eparhiei.

În timpul slujbei, Episcopul a hirotonit în diacon pe tânărul teolog Claudiu Pițiga care va fi hirotonit preot în data de 3 noiembrie pe seama Parohiei Pădina din Protopopiatul Vânju Mare, județul Mehedinți.

Vechea vatră monahală de la Cerneţi este aşezată în imediata apropiere a municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Pentru că este o mănăstire de maici, cu prilejul târnosirii din 24 august 2008, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a rânduit pentru mănăstirea de aici şi un al doilea hram, „Sfânta Cuvioasă Anastasia Romana“, pomenită în fiecare an la 29 octombrie.

Mănăstirea a fost zidită în anul 1662 de Grigore Ghica voievod şi este cunoscută în istorie şi ca aşezământ episcopal, atestată ca aşezare monahală de călugări, iar ca ultim monah vieţuitor este pomenit protosinghelul Ghenadie, plecat la Domnul în anul 1837.

Foto Credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente

München: Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată în München la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare.  ‹Kirchenjahr weiblich› sau ‹Anul bisericesc feminin› s-a intitulat conferința organizată de Facultatea de Teologie Evanghelică a Universității Ludwig-Maximilian (LMU).…