În imagini: Concertul de colinde de la Făleşti, Republica Moldova

La Palatul de Cultură „Mihai Volontir” din oraşul Făleşti, Republica Moldova, s-a desfășurat sâmbătă un concert de colinde, în prezența Episcopului Antonie de Bălți.

Concertul a fost organizat de Consiliul Raional Făleşti, Direcţia Generală Educaţie şi Cultură (Făleşti), Episcopia de Bălţi şi Protopopiatul de Făleşti al Episcopiei de Bălţi.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Pe scena Palatului de Cultură din Făleşti au urcat: „Teatrul de umbre” de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Făleşti, Corul „Clopoţel” al claselor inferioare de la Şcoala de Muzică din oraşul Făleşti, Corul „Speranţa” al claselor superioare de la Şcoala de Muzică din oraşul Făleşti, profesoara Mihaela Melnic de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Făleşti, Ansamblul de violonişti „Melodia”, Vocaliştii OMP „Rapsozii făleşteni”, Ansamblul vocal „Acadele muzicale” de la Şcoala de Muzică din oraşul Făleşti, Ansamblul vocal „Crescendo” de la Centrul de Creaţie şi Agrement pentru Copii şi Tineri „Lora Găină” din oraşul Făleşti şi grupuri de elevi de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Făleşti şi Liceul Teoretic „A. Puşkin” din oraşul Făleşti, Formaţia folclorică „Răzălăi” din satul Răzălăi, raionul Sîngerei, Corul preoţesc misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi şi Daniel şi Irina Tambur.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Episcopul Antonie a mulţumit organizatorilor şi a apreciat talentul copiilor şi profesionalismul profesorilor.

Foto credit: Episcopia de Bălți

În holul Palatului de Cultură „Mihai Volontir” din oraşul Făleşti, cu ocazia Concertului de Colinde, a fost prezentată o expoziţie de obiecte religioase şi populare din patrimoniul Muzeului de Istorie şi Etnografie „L. Dubinovschi” din Făleşti.

Concertul a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Făleşti.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente