În imagini | Arhiepiscopul Ciprian a liturghisit în Parohia Căpățânești

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat duminică Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Căpățânești din județul Buzău.

La slujbă au participat numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

În omilia duminicală a făcut referire la Pilda lucrătorilor răi, relatată de Sfântul Apostol și Evanghelist Matei (cap. 21, vers. 33-44).

„Frățiile voastre sunteți via Domnului, sădită aici, pe pământ, prin jertfă, pe care noi, slujitorii, arhierei și preoți, avem datoria să o cultivăm”.

„Trebuie să îndeplinim o lucrare spirituală și învățătorească, adică să vă ajutăm să înțelegeți mesajul Evangheliei și, mai ales, să-l împliniți, să conștientizați cât de important este să vă mențineți în Biserica lui Hristos cea adevărată, pentru că numai așa vă puteți mântui sufletele”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La final, Pr. paroh Claudiu-Gheorghe Panait a primit rangul onorific de iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativă.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

Situată în satul Căpățânești din comuna buzoiană Mărăcineni, biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost construită între anii 1999-2004. Cu sprijinul enoriașilor și al autorităților locale, în perioada 2007-2010, lăcașul de rugăciune a fost împodobit cu pictură în tehnica frescă.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Ziua Colegiului Național Sfântul Sava

Elevii și profesorii prestigioasei instituții de învățământ, Colegiul Național Sfântul Sava, au serbat ziua liceului, vineri, 3 decembrie 2021, în contextul apropierii sărbătorii Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit (5 decembrie). Sărbătoarea a debutat cu o…