În eparhia Argeșului a fost inițiat un proiect de consiliere a femeilor în criză de sarcină

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Asociația Pro-Vita „Sf. Brâncoveanu” – filiala Pitești au implementat miercuri prima etapă a proiectului de consiliere „Pentru viață”, dedicat femeilor aflate în criză de sarcină.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Sf. Mitropolit Iachint de Vicina” de la sediul Protoieriei Pitești. Preoții din protopopiatele Pitești și Mioveni care au în administrare centre sociale au participat la o sesiune de informare cu privire la implementarea noului proiect dedicat consilierii femeilor aflate în criză de sarcină.

La întâlnire au participat Părintele Consilier Andrei Diaconescu, de la Sectorul Social-Filantropic și de misiune al arhiepiscopiei și Denis Radu Toma, Președintele Asociației Pro-Vita „Sf. Brâncoveanu” – filiala Pitești.

Centrele sociale ale parohiilor din cele două protopopiate vor fi puse la dispoziția voluntarilor pro-viață, a explicat Părintele Consilier Andrei Diaconescu pentru Trinitas TV.

„Am demarat acest proiect cu gândul că putem fi susținătorii acestor femei și cu gândul că mulți dintre copiii nenăscuți pot păși în această lume cu mare bucurie și cu dorința de a da slavă lui Dumnezeu.”

Prin acest proiect, femeile aflate în criză de sarcină pot primi sprijin financiar lunar pentru hrană, igienă, îmbrăcăminte și locuință.

„Acest proiect își propune în primul rând să promoveze maternitatea și familia creștină”, a declarat președintele Asociației Pro-Vita „Sf. Brâncoveanu” – filiala Pitești. „Ne dorim ca în fiecare parohie să existe un centru de informare și consiliere prin care tinerii să poată opta pentru viață în deplină cunoștință de cauză.”

Proiectul va sprijini tinerele în criză de sarcină, care vor fi consiliate de specialiștii implicați în proiect. Mamele vor primi și ajutor concret.

Programul va începe în 10 parohii din orașele Pitești, Mioveni și Ștefănești din județul Argeș, urmând să ajungă și în alte localități din eparhie.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente