În Duminica Ortodoxiei, PS Paisie Lugojanul a îndemnat la unirea postului și a rugăciunii cu milostenia

În omilia duminicală, PS Paisie a vorbit despre amploarea și rolul operei filantropice desfăşurată de Biserică în societatea contemporană, ca manifestare directă a iubirii lui Dumnezeu pentru toți semenii. Drept urmare, Ierarhul a îndemnat la  împletirea postului și a rugăciunii cu milostenia – posibilă și prin donațiile la Fondul Central Misionar care se colectează în BOR în fiecare an în Duminica Ortodoxiei.

Din acest fond sunt ajutate parohiile sărace, preoții și credincioșii aflați în nevoi și se susține ampla activitate filantropică a Bisericii. Numai în ultimii 6 ani pentru susținerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică la nivelul Patriarhiei Române s-au cheltuit peste 100 milioane de euro. În anul 2017 valoarea cheltuielilor s-a ridicat la 24 milioane euro.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a numit în cuvântul său sfintele icoane drept „semnul văzut al biruinței Ortodoxiei asupra tuturor învățăturilor eretice” despre care a spus că sunt „semne vizibile ale realității întrupării Fiului lui Dumnezeu și a împărtășirii harului Duhului Sfânt”.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a parohiei Timișoara – Ghiroda Nouă, protopopiatul Timișoara II.

Părintele Episcop a fost întâmpinat în orele dimineții de către protopopul Mircea Szilagyi, parohul bisericii, și preoții slujitori Daniel Sabău și Vlad Munteanu împreună cu zeci de credincioși.

După încheierea slujbei Preasfinția Sa a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din acest an.


Parohia Timișoara – Ghiroda Nouă, situată în cartierul Críșan a fost înfiinţată în 1931. Construcția actualului locaș de cult a început în anul 1983 prin osârdia vrednicului de pomenire părinte Ioan Postelnicu, fiind târnosit în 1994.

Foto credit: Arhiepiscopia Timişoarei

Comentarii Facebook


Știri recente