În Basarabia începe „Masa Bucuriei”, cea mai mare campanie de solidaritate socială

Misiunea socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a dat startul la cea mai mare campanie anuală de solidaritate socială din Republica Moldova. Intitulată „Masa Bucuriei”, campania are scopul de a le oferi ajutor concret vârstnicilor și de a sensibiliza societatea cu privire la problemele lor.

Acțiunea constă în strângerea de donații în bani și alimente. Acestea vor asigura, pe tot parcursul anului, un prânz cald beneficiarilor centrelor parohiale și ai cantinelor sociale înființate de Mitropolia Basarabiei și organizațiile partenere.

Campania va culmina în 11 aprilie, cu o colectă de alimente desfășurată în aproximativ 100 de magazine cu ajutorul a peste 1.000 de voluntari. Anul trecut, campania a avut loc în peste 120 de magazine din 20 de localități. Au fost donate 50 de tone de alimente.

Mii de persoane și-au manifestat astfel solidaritatea, spune Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia. „Grație gesturilor de bunătate, am reușit să aducem bucuria unui prânz cald în viața celor care ieri au avut grijă de noi, iar azi sunt la limita disperării”, spune el.

Campania „Masa Bucuriei” are o tradiție de 11 ani în Republica Moldova.

Dacă vrei să te implici ca voluntar în strângerea și sortarea alimentelor, înscrie-te online.

Cei care vor să facă o faptă bună la locul de muncă, pot strânge fonduri împreună cu colegii în perioada 1 -11 aprilie.

Donațiile în bani se pot face și pe platforma e-donații sau la terminalele de plată din Republica Moldova.

Foto credit: Misiunea socială „Diaconia”

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…