În Bacău va fi construită o biserică dedicată persoanelor vârstnice

Arhiepiscopul Bacăului a sfințit duminică, 30 septembrie 2018, locul viitoarei biserici din incinta Centrului Rezidențial pentru vârstnici al Asociației Comunitare „Brațele Părintești”.

Lăcașul de cult  îl va avea ca ocrotitor pe Sfântul Vasile cel Mare.

Preotul paroh Gabriel Ichim-Radu de la Parohia „Sf. Andrei Criteanul”, coordonatorul proiectului, a spus că va „concentra asupra acestui edificiu spiritual sprijinul tuturor celor care vor dori să își înscrie numele în rândul ctitorilor de lăcașuri sfinte”.

La finalul slujbei de sfințire, ierarhul a rostit un cuvânt adresat celor prezenți:

„Milostivul Dumnezeu ne așteaptă să construim lăcașuri de închinare și să trecem prin acestea ca printr-o scară spre Împărăția Lui”.

Înaltpreasfinția Sa a menționat că biserica „va fi adusă curând la bun sfârșit”, responsabilitatea ridicării revenindu-i „părintelui Gabriel care prin cadrul unei asociații are aici un așezământ pentru bătrâni”.

„Dumnezeu vrea să consacre locul acesta pentru Sine, de aceea credem că va fi adusă curând la final”, a precizat Arhiepiscopul Ioachim.

Construirea unui lăcaș de cult pentru folosul spiritual al persoanelor de la Asociația Comunitară „Brațele Părintești” a fost motivată și de faptul că în această zonă urmează să se ridice un ansamblu rezidențial.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente