În amintirea Patriarhului Teoctist: Daruri în valoare de 10.000 de lei pentru tinerii care copilăresc în comuna sa natală

În amintirea Patriarhului Teoctist, copiii din satele Victoria și Tocileni, comuna Stăuceni, județul Botoșani, au primit marți rechizite și produse de igienă în valoare de 10.000 lei.

Darurile au fost oferite din Fondul Mitropoliei Moldovei, înființat la inițiativa Mitropolitului Teofan al Moldovei și Bucovinei, în anul 2015, informează Doxologia.

60 de copii au primit daruri în memoria tânărului Toader Arăpașu care a copilărit în zona Stăucenilor până la vârsta de 14 ani.

Activitatea a fost susținută cu ajutorul preoților Marin-Octavian Poduț din Parohia Tocileni și Andrei-Vasile Costin din Parohia Victoria-Stăuceni.

„Cum aș putea să nu-mi arunc privirile minții la tulpina obârșiei mele trupești, din preajma Botoșanilor, la parinții mei țărani săraci și neștiutori de carte… Amintirea lor duioasă, cu podoabe sufletești ce nu ofilesc niciodată, cu truda lor jertfelnică de a crește fără nici o vătămare copiii, singura lor zestre și unicul scop al vieții lor grele, va rămâne pururea vie. Palmele și picioarele lor bătătorite… lumina vieții mi-au fost și de aceea nu voi înceta cu buzele inimii să le sărut mâinile pururea… cu aceeași căldură filială ca și atunci când plecam sau veneam de pe drumul școlii sau al seminarului”. –

– Patriarhul Teoctist, la întronizarea sa ca Episcop al Aradului, 1962.

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente